EVO 3D Specificaties

Ondanks dat er nog vrij weinig informatie beschikbaar is over HTC’s nieuwste 3D smartphone zijn er wel al wat specificaties opgedoken. Hieronder vind je een duidelijk en gedetailleerd overzicht van de specs die tot dusver bekend zijn. Zodra we meer te weten komen wordt deze pagina uiteraard ge-update.

 • 1.2 GHz dual core Qualcomm 8660 Snapdragon processor
  Deze nieuwe mobiele processor van Qualcomm moet zorgen voor de volgende generatie smartphones en apps. Volgens het bedrijf kan hun nieuwste product als geen ander multi-tasken en zelfs 3D beelden verwerken in High Definition kwaliteit.
 • 4.3 inch qHD autostereoscopisch display (960 x 450 pixels)
  Een van de meest intrigerende kenmerken van de EVO 3D is toch wel het beeldscherm. Het wordt de eerste smartphone ter wereld die 3D beelden kan verwerken een weergeven. Het mooiste is misschien nog wel dat je geen speciaal brilletje nodig hebt om dit te kunnen zien. de EVO 3D gebruikt de zogenaamde stereoscopische weergave om 3D beelden te creëren.
 • Twee 5 megapixel camera’s en één 1,3 megapixel front camera.
  Een aangename verassing is de aanwezigheid van maar liefst 3 camera’s op de telefoon. 1 aan de voorkant en 2 aan de achterkant. de 1,3mp front camera is vooral bedoeld voor dingen zoals video chatten en is wellicht als een spiegel te gebruiken. De 2 camera’s aan de achterkant is een nieuwe ontwikkeling in de smartphone wereld. Doordat de 2 camera’s beelden vastleggen vanuit een nét iets andere positie ten opzichte van elkaar kunnen op die manier 3D beelden worden samengesteld. Op dezelfde kunnen mensen diepte zien, simpelweg omdat we 2 ogen hebben en dus 2 verschillende beelden binnenkrijgen, waar de hersenen hier één driedimensionaal beeld van maken. Het enige verschil is dat de EVO 3D geen hersenen heeft maar een dual-core processor. Je kan met 720p 3D beelden filmen.
 • geheugen
  De EVO 3D zal beschikken over 4GB intern geheugen. (uit te breiden tot 32GB met SD kaartje) Verder heeft het toestel 1GB aan werkgeheugen (RAM).
 • Android 2.3 GingerBread met HTC Sense
  Wellicht dat we hier binnenkort een update van kunnen verwachten aangezien er zonder twijfel meer 3D smartphones op de markt gaan komen.
 • 1730mAh accu
  Vooralsnog is de levensduur van de batterij onbekend, maar we vrezen dat het niet zo heel hoog zal zijn wanneer je veel gebruikt maakt van het 3D effect.
 • GPS en Wi-Fi
  3G internet verbinding (14,4 Mpbs download / 5.76 Mpbs upload). Naast het standaard Wi-Fi signaal is GPRS / EDGE ook beschikbaar.
 • 1080p (full HD) HDMI uitgang
  ondanks dat het toestel zelf alleen in 720p (2D en 3D) kan filmen kun je er dus wel full HD films opzetten en op je TV afspelen.
 • afmeting & gewicht
  126 x 65 x 12,05 mm, met een gewicht van 170 gram (inclusief batterij)

About the Author